Vstavni list Barvne sheme tramov

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

Vstavni list Barvne sheme tramov

To je 61. vstavni list iz albuma The Decoration of the Palace Buildings in Peking. Na listu levo zgoraj so prikazane barvne sheme dekorativnih vzorcev na tramu, ki povezuje glavne stebre v Vratih nebeške čistosti (Qianqingmen 乾清門), v osrednjem in spodnjem delu levo pa prikazuje barvne sheme na tramu, ki prečka dvorano Jingyang (Jingyanggong 景陽宮) v Prepovedanem mestu (Gugong 故宫 oz. Zijincheng 紫禁城) v Pekingu. Na desni strani vstavnega lista so prikazane barvne sheme dekorativnih vzorcev na tramu v Osrednjih vratih (Wumen 午門), barvne sheme na tramu paviljona Yuhua (Yuhuage 雨華閣) ter barvne sheme vzorcev na tramu v galeriji oz. pokritem hodniku kompleksa ob vznožju griča Wanshou (Wanshoushan 萬壽山) v Poletni palači (Yiheyuan 頤和園) v Pekingu.

Delavnica/ tovarna/ izdajatelj: Ogawa Kazumasa, College of Engineering, Imperial University of Tokyo
Kraj izdelave: Tokio
Opis materiala: papir
Tehnika izdelave: barvni tisk
Dimenzije: dolžina: 48,2 cm, višina: 36,4 cm
Napis - vsebina: COLOURING. The Beam traversing the Main Pillars in the Ch'ien-ch'ing Gate, Fig. (D), COLOURING. The Beam traversing the Ching-yang Hall, Fig. (E), COLOURING. The Beam in the Wu Gate , Fig. (F), COLOURING. The Beam in the Gallery of Wan-shou Shan, Fig. (G), COLOURING. The Beam in the Yü-hwa Pavilion, Fig. (H)
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej