Vstavni list Barvne sheme tramov

Vstavni list Barvne sheme tramov

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

To je 61. vstavni list iz albuma The Decoration of the Palace Buildings in Peking. Na listu levo zgoraj so prikazane barvne sheme dekorativnih vzorcev na tramu, ki povezuje glavne stebre v Vratih nebeške čistosti (Qianqingmen 乾清門), v osrednjem in spodnjem delu levo pa prikazuje barvne sheme na tramu, ki prečka dvorano Jingyang (Jingyanggong 景陽宮) v Prepovedanem mestu (Gugong 故宫 oz. Zijincheng 紫禁城) v Pekingu. Na desni strani vstavnega lista so prikazane barvne sheme dekorativnih vzorcev na tramu v Osrednjih vratih (Wumen 午門), barvne sheme na tramu paviljona Yuhua (Yuhuage 雨華閣) ter barvne sheme vzorcev na tramu v galeriji oz. pokritem hodniku kompleksa ob vznožju griča Wanshou (Wanshoushan 萬壽山) v Poletni palači (Yiheyuan 頤和園) v Pekingu.

Delavnica/ tovarna/ izdajatelj: Ogawa Kazumasa, College of Engineering, Imperial University of Tokyo
Kraj izdelave: Tokio
Opis materiala: papir
Tehnika izdelave: barvni tisk
Dimenzije: dolžina: 48,2 cm, višina: 36,4 cm
Napis - vsebina: COLOURING. The Beam traversing the Main Pillars in the Ch'ien-ch'ing Gate, Fig. (D), COLOURING. The Beam traversing the Ching-yang Hall, Fig. (E), COLOURING. The Beam in the Wu Gate , Fig. (F), COLOURING. The Beam in the Gallery of Wan-shou Shan, Fig. (G), COLOURING. The Beam in the Yü-hwa Pavilion, Fig. (H)
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej