Fotografija Zunanje četrti od Prednjih vrat proti Nebeškemu templju

Fotografija Zunanje četrti od Prednjih vrat proti Nebeškemu templju

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

Črno-bela fotografija prikazuje panoramski pogled na enega od treh delov cesarskega Pekinga, tako imenovane zunanje četrti (Waicheng 外城), ki so ležale v južnem delu mesta. Od tako imenovanega notranjega, cesarskega mesta (Neicheng 内城), ki je obdajalo tretji del, slavno Prepovedano mesto (Gugong 故宫 oz. Zijincheng 紫禁城), so bile ločene z obzidjem. Osrednji prehod med zunanjimi in notranjimi četrtmi so predstavljala vrata Zhengyang (Zhengyangmen 正陽門), bolj znana pod imenom Prednja vrata (Qianmen 前門). Nebeški tempelj (Tiantan 天壇) je stal jugozahodno od Prednjih vrat, pri glavnem izhodu iz Pekinga – vrata Yongding (Yongdingmen 永定門) na zunanjem južnem obzidju.

Fotografija je prva iz serije 449 fotografij Pekinga in okolice v albumu, ki ga je Ivan Skušek ml. kupil med svojim bivanjem v Pekingu (1914–1920). V ročnem popisu albuma je fotografija imenovana kot Chinesenstadt vom Tsien-Men gegen Himmelstempel. (DZ)

Kraj izdelave: Peking
Tehnika izdelave: črno-bela fotografija
Dimenzije: dolžina: 13,6 cm, širina: 8,6 cm
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej
Stanje predmeta, obravnava in poškodbe: dobro ohranjena

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej