Fotografija Stolp Prednjih vrat na mestnem obzidju

Fotografija Stolp Prednjih vrat na mestnem obzidju

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

Črno-bela fotografija prikazuje približan pogled na stolp s teraso v klasični kitajski leseni gradnji. Stolp je del mestnih vrat Zhengyang (Zhengyangmen 正陽門), bolj znanih pod imenom Prednja vrata (Qianmen 前門).

Cesarski Peking so sestavljali trije glavni deli, ki so bili tako med seboj kot tudi z zunanjostjo ločeni z obzidjem. Zunanje četrti (Waicheng 外城) so ležale v južnem delu mesta. Na severu je stalo t. i. notranje, cesarsko mesto (Neicheng 内城), ki je obdajalo tretji del, slavno Prepovedano mesto (Gugong 故宫 oz. Zijincheng 紫禁城). Osrednji prehod med zunanjimi in notranjimi četrtmi so bila vrata Zhengyang (Zhengyangmen 正陽門), bolj znana pod imenom Prednja vrata (Qianmen 前門).

Fotografija je 99. od 449 fotografij Pekinga in okolice v albumu, ki ga je Ivan Skušek ml. kupil med bivanjem v Pekingu (1914–1920). V ročnem popisu albuma je fotografija imenovana Turm des Tsien-Man (Schmalseite) auf der Mauer. (DZ, MV)

Kraj izdelave: Peking
Tehnika izdelave: črno-bela fotografija
Dimenzije: dolžina: 8,5 cm, širina: 13,5 cm
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej
Stanje predmeta, obravnava in poškodbe: dobro ohranjena

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej