Fotografija Obzidje zunanjih četrti

Fotografija Obzidje zunanjih četrti

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

Črno-bela fotografija prikazuje zunanje četrti (Waicheng 外城) pred južnim obzidjem. Tu je prebivalo hansko kitajsko prebivalstvo. To je bil od ostalih dveh delov mesta popolnoma ločen svet z gledališči, restavracijami, igralnicami majianga 麻將, kadilnicami opija, različnimi uličnimi sejmi in tržnicami.

V času dinastije Qing (1644–1912) so Peking namreč sestavljali trije glavni deli ali četrti. Poleg zunanjih četrti, ki so ležale v južnem delu mesta, je notranje, cesarsko mesto (Neicheng 内城) na severu obdajalo še tretjo četrt, slavno Prepovedano mesto (Gugong 故宫 oziroma Zijincheng 紫禁城). Tako kot celotno mesto so bili deli mesta med seboj ločeni z obzidjem.

Fotografija je 109. od 449 fotografij Pekinga in okolice v albumu, ki ga je Ivan Skušek ml. kupil med bivanjem v Pekingu (1914–1920). V ročnem popisu albuma je fotografija imenovana Mauer der Chinesenstadt. (DZ, MV)

Kraj izdelave: Peking
Tehnika izdelave: črno-bela fotografija
Dimenzije: dolžina: 13,5 cm, širina: 8,3 cm
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej
Stanje predmeta, obravnava in poškodbe: manjša pomodrelost črne barve

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej