Fotografija Konjsko dirkališče

Fotografija Konjsko dirkališče

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

Črno-bela fotografija prikazuje obiskovalce konjskega dirkališča v francoskem poslaništvu ali legaciji v diplomatski četrti v Pekingu (Dongjiaominxiang 東交民巷). Med letoma 1861 in 1959 so jo vzpostavili na območju notranjih, cesarskih četrti (Neicheng 内城), vzhodno od današnjega Trga nebeškega miru (Tiananmen Guangchang 天安門廣場) in južno od Prepovedanega mesta (Gugong 故宫 oz. Zijincheng 紫禁城). Poleg hipodroma so tuje sile v legacijah postavljale različno infrastrukturo – od cerkev, bolnišnic, vojašnic, pošt in šol do bank in hotelov. Hipodrom je stal na skrajnem vzhodnem robu legacije ob ulici Chongwenmen (Chongwenmen Dajie 崇文門大街), ki je bila med tujci in domačini pogosteje imenovana ulica Hademen 哈德門.

Fotografija je 64. od 449 fotografij Pekinga in okolice v albumu, ki ga je Ivan Skušek ml. kupil med bivanjem v Pekingu (1914–1920). V ročnem popisu albuma je fotografija imenovana Renn-Platz. (DZ, MV)

Kraj izdelave: Peking
Tehnika izdelave: črno-bela fotografija
Dimenzije: dolžina: 5,2 cm, širina: 8,2 cm
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej
Stanje predmeta, obravnava in poškodbe: dobro ohranjena, obrezana zgoraj, levo, desno

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej