Fotografija Kitajska kmeta med oranjem

Fotografija Kitajska kmeta med oranjem

CC BY-SA 4.0

CC BY-SA 4.0 europeana.eu

Črno-bela fotografija prikazuje dva kitajska kmeta na polju. Kmetijstvo je bilo na Kitajskem skozi zgodovino ena glavnih dejavnosti. Še leta 1949 je bilo 90 odstotkov prebivalstva kmečkega – večina se je ukvarjala s poljedelstvom ali tkanjem. V dinastiji Qing (1644–1912) to področje ni doživelo večjega tehnološkega in tehničnega napredka. Je bil pa to čas dveh pomembnih sprememb, ki sta kitajskemu poljedelstvu na omejenih področjih omogočili napredek. Prva je bila povečanje obdelovalne površine, druga pa razširitev postopkov, kot so kolobarjenje in vzporedno sejanje več vrst poljščin ter novi sistemi irigacije, gnojenja in organizacije dela.

Fotografija je 129. od 449 fotografij Pekinga in okolice v albumu, ki ga je Ivan Skušek ml. kupil med bivanjem v Pekingu (1914–1920). V ročnem popisu albuma je fotografija imenovana Chin. Bauern beim Pflügen. (DZ, MV)

Kraj izdelave: Peking
Tehnika izdelave: črno-bela fotografija
Dimenzije: dolžina: 10,4 cm, širina: 7,4 cm
Št. delov/kosov: 1
Trenutni lastnik: Slovenski etnografski muzej
Pretekli lastniki in obdobja lastništva: Ivan Skušek ml. in Tsuneko Kondo Kawase - Marija Skušek, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej
Stanje predmeta, obravnava in poškodbe: slaba ločljivost, obrezana z vseh strani

Imate komentar ali dodatno informacijo o predmetu?

Ostali predmeti v tej zbirki

Nalagam predmete...

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej