Živalski motivi na vzhodnoazijskih predmetih

Motiv netopirja in simbola shou, Skuškova zbirka, SEM (foto: Blaž Verbič, 2022)

Delavnica: Živalski motivi na vzhodnoazijskih predmetih

 

Kdaj: 16. september 2022 ob 8.00 uri

Kje: Osnovna šola Podgora Kuteževo, Ilirska Bistrica

Delavnico vodi: asist. dr. Klara Hrvatin


Otroci so s pomočjo video vsebin in interaktivnih iger najprej spoznali živali, ki tvorijo pomemben sestavni del vzhodnoazijske kulture. Skozi podatkovno bazo in spletno stran Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, ki  prvič na nacionalni ravni povezuje vse vzhodnoazijsko gradivo, ki se nahaja v različnih slovenskih muzejih in institucijah, so se nato prelevili v detektive in na spletno predstavljenih predmetih odkrivali živalske motive in se pogovarjali o njihovi simboliki.

Sledilo je likovno ustvarjanje/poustvarjan je na temo živalskih motivov iz vzhodnoazijskih predmetov, ki smo jih lahko srečali na spletni strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji. Otroci so imeli na voljo različne aktivnosti, kot so barvanje ilustracij, risanjem s šablonami in zgibanje papirja (origami), s katerimi so si lahko osmislili svoj najljubši živalski motiv.

Delavnica je potekala v okviru projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji (Oddelka za azijske študije FF UL in projekta Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti! , pri katerem se pod sloganom Človek živali in žival človeku znanstveniki, raziskovalci in umetniki posvečajo odnosu in soodvisnosti človeškega ter živalskega sveta in raziskovanju le-tega.

 

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej