Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji gostujejo v Celju

Vabilo Celje Hi

Oddelek za azijske študije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in Pokrajinski muzej Celje sta v četrtek, 29. septembra 2022, organizirala vrsto dogodkov v okviru Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Začeli smo z dobro obiskano delavnico Poslikave pahljač z živalskimi motivi iz Vzhodne Azije, kjer so se otroci in odrasli preizkusili v risanju tigrov in levov. Delavnico je vodila ilustratorka Lili Saje Wang. Sledila je okrogla miza Živalska simbolika v vzhodnoazijski umetnosti, ki jo je z uvodnim govorom odprla Barbara Trnovec (PMC). V pogovoru so sodelovale Nataša Vampelj Suhadolnik (Oddelek za azijske študije, FF UL), Chikako Shigemori Bučar (Oddelek za azijske študije, FF UL), Nataša Visočnik Gerželj (Oddelek za azijske študije, FF UL) in Tina Berdajs (Oddelek za azijske študije, FF UL). Vodila jo je Helena Motoh (ZRS Koper in Oddelek za azijske študije, FF UL).

Okroglo mizo je s povabilom na Otvoritev panojske razstave VAZ zaključil Stane Rozman, direktor Pokrajinskega muzeja Celje.

 

VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej