Delavnica Ustvari svoj živalski motiv

Vrtec Maslo 6b

Kdaj: 10. oktober 2022 ob 9.00 uri

Kje: Vrtec Jožefe Maslo, Ilirska Bistrica

Delavnico je vodila: Klara Hrvatin


Otroci iz skupin Veveričke, Ovčke in Levčki vrtca Jožefe Maslo v Ilirski Bistrici skozi video vsebine pobliže spoznali živali – zmaje, ptice in netopirje, ki tvorijo pomemben sestavni del vzhodnoazijske kulture. Prav tako so si na fotografijah in video vsebinah imeli priložnost ogledati nekaj predmetov iz Slovenskega etnografskega muzeja, ter na njih odkrivati omenjene živalske motive in njihovo simboliko.

Sledilo je likovno ustvarjanje in poustvarjanje živalskih motivov, ki jih lahko srečamo na vzhodnoazijskih predmetih. Na voljo so imeli različne aktivnosti kot so barvanje pobarvank, risanje s šablonami in zgibanje papirja (origami), s katerimi si je lahko vsak otrok osmisli svoj živalski motiv.

Delavnica je potekala v okviru projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji (Oddelka za azijske študije FF UL in projekta Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti! , pri katerem se pod sloganom Človek živali in žival človeku znanstveniki, raziskovalci in umetniki posvečajo odnosu in soodvisnosti človeškega ter živalskega sveta in raziskovanju le-tega.VAZ omogoča

Arrs Logo

Partnerji projekta

Filozofska Fakulteta
Oddelek Za Azijske Studije
Zrs
Sem

Sodelujoče inštitucije

Narodni Muzej Slovenije
Pokrajinski Muzej Celje
Pomorski Muzej